Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

"SONBAHARDA ORDU" ADLI KISA FİLM TANITILDI (04.12.2015)

Ordu’da bir turizm hareketliliği sağlanması amacıyla Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından başlatılan tanıtım faaliyetleri kapsamında “Sonbaharda Ordu” adlı kısa filmin tanıtımı yapıldı.

Güzelyalı Aktaşlar Restaurant’ta düzenlenen tanıtım toplantısına Vali İrfan Balkanlıoğlu, Vali Yardımcısı Engin Avcı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen, basın mensupları, otel sahip ve yöneticileri katıldı.

Ordu’nun doğal güzellikleri, tarihi ve turistik mekanlarının çekimi, profesyonel bir ekip tarafından yapılırken, hazırlanan Ordu tanıtım filmi Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere 3 ayrı dilde seslendirildi.

“Sonbaharda Ordu” adlı kısa filmin tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Ordu’yu tanıtmak ve güzelliklerini göstermek istiyoruz. Bu güzellikler gerek içeride gerekse dışarıda yeterince bilinmiyor. Ordu Türkiye genelinde, hatta Batum’a kadar, sadece teleferik ile Boztepe’ye çıkılan ve oradan Ordu manzarası seyredilen bir yer olarak biliniyor, aslında böyle değil. Ordu ilimiz gezip görmeye değer pek çok güzelliklerle dolu. İnsanlar Karadeniz denilince neden Ordu’yu gezme sinler? Büyüleyici güzelliği ile Ulugölümüz göz kamaştırıyor” diye konuştu.

“Ordu'nun tanıtım filmini profesyonel bir ekibe çektirdik. Bunu internet ortamında, yerel basında, ulusal basında ve hatta Arap medyasında tanıtacağız. İmkânlarımızı, ödeneklerimizi Ordu'nun Türkiye genelinde ve yurt dışında tanıtımı için harcıyoruz. Arabistan Riyad’da Türk hava yolların da görevli Ordulu olan bir arkadaşımız önümüzde ki aylarda Ordu’ya 40 kadar tur şirketi ve operatör gönderecek. Böyle büyük bir merak uyandıracağız” diyen Vali Balkanlıoğlu,” Amacımız turist sayısını daha çok artırmak, turizm anlamında zengin bir il olmak. Bu sayede ilimizde istihdam artar ve işsiz sayısı azalır. Artık deniz turizmi bir yana Karadeniz’de yayla turizmi ilgi görmeye başladı. Ulaşım anlamında artık hiçbir sıkıntımız kalmadı ve artık Ordu turist sayısı anlamında hiç görmediği rakamları görecek. Bir turist geldiğinde sadece otelde kalmıyor. Şehri geziyor ve bundan esnaflarımız da faydalanıyor. Sadece otellerin beş yıldızlı olması yetmez çevrenin de beş yıldızlı olması gerekir. Ordu şehri turizmde parlayacak” şeklinde konuştu.

Önümüzdeki günlerde NTV televizyonunda bir programa katılarak Ordu’yu anlatacağını belirten Vali Balkanlıoğlu, ”Birçok ulusal kanallardan da stüdyo konuğumuz olun diye teklifler alıyoruz. 20 Aralık’ta Show TV ekibi burada olacak. Ordu ilinin tanıtımı için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ordu turizmde parlayan bir il olacak. Ordu'nun tanıtımıyla ilgili çok güzel tepkiler alıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Haber Kaynağı: Ordu Valiliği

Haber Tarihi: 04.12.2015